„Изгрејсонце“ и „Живот на Марс“ како дел од изложба во Мантуа, Италија

Сликарските дела „Изгрејсонце“ и „Живот на Марс“ на Иво Пецов ќе бидат дел од изложбата „Уметниците на музејот“ која во организација на Галерија „Il Collezionista“ од Рим ќе се одржи во Музеј Франческо Гонзага во Мантуа, Италија. Изложбата, која ќе биде отворена на 1-ви и ќе трае до 10-ти октомври 2021, ќе претстави 60...

Изложба на слики од авторите Иво Пецов, Марјан Ѕин и Свилен Стефанов во Куманово (банер)

На 25 јуни 2021, со почеток од 19:00 часот, во НУ „Трајко Прокопиев“ – Куманово беше отворена изложбата на тројцата автори: Иво Пецов, Марјан Ѕингаров и Свилен Стефанов. Изложбата се состоеше од над 30 сликарски дела во различни формати и техники. Поголем дел од сликите беа претставени во 2020 година како посебни...

Изложбата „Предизвици и насоки“ во Бургас. Куратор: Иво Пецов (банер)

На 9-ти јуни од 17 до 19 часот, во Културен Центар „Морско казино“ – Бургас, се одржа отворањето на изложбата „Предизвици и насоки“, која е дел од проектот „Поврзување“ на КИЦ на РСМ за 2021 година. Беше отворена за посетители до 30 јуни 2021.

Изложбата содржеше уметнички дела селектирани специјално од дванаесетте...

Pages